Modern tér lócával

Népies és rusztikus játéka egy modern térben.

A modern tér számomra azt mondja, hogy egyszerű formák, korszerű funkcionalitás, némi egyszerű vonalvezetésű dekoráció. Izgalmassá akkor válik, amikor teljesen más, tőle távol álló stílusjegyeket viselő tárgyakkal megbolondítjuk. Jó ízléssel összerakva lesz belőle egy eklektikus tér. Egy ilyen otthonban jártunk Szentendrén egy fiatal családnál. A belső térre jellemző a világos falak, sok fény, korszerű bútorok, természetes anyagok és színek használata. Bátrak voltak, és mertek egy ilyen térbe játékosságot bevinni népies bútorokkal, rusztikus felületekkel, kedves mintákkal.
Hogy válik egy ilyen tér hangulatossá? Az eklektikában jó, ha néhány szempontot figyelembe veszünk amikor harmóniára törekszünk.

  1. a színek összekötik a különféle stílusú tárgyakat, felületeket
  2. következetes az anyaghasználat valamilyen szempontból, például természetes anyagok használata, hasonló jellegű minták, textúrák kiválasztása
  3. a hasonló vonalak összhangot teremtenek a különböző stílusú tárgyak között
  4. az egyik helyiségből a másikba biztosított az áramlás, vagyis nem meghökkentően mást találunk egyik helyiségből a másikba lépve

Ebben a kellemes otthonban ezek mind érvényesülnek. A világos, kék, zöld, natúr fa színek vonulnak végig a tereken, az anyaghasználatra jellemző a természetesség. A rusztikus étkező és dohányzó asztal vonalai beleillenek a modern tér vonalaiba. A lóca vonalai visszaköszönnek a kreatív lopótök lámpa, vagy a gitár vonalain. A virágos minták kedvességet, vidámságot visznek a térbe. A tulipános láda formája, visszafogott virágozása harmóniában van a környezettel. Zöld színe összhangban van a tőle távol eső fal színével,

Mitől egyedi, személyes és otthonos a tér?
Vannak fókuszpontok, van benne valami régi: a torockói motívumos tárgyak múltidéző hangulatukkal, van benne kreatív: lámpák, kézműves tárgyak, régi tárgyak új funkcionalitással, és van benne személyes mint például a fotók, rajzok vagy a gitár, ami nem csak dekorációs célokat szolgál.
A tér nincs túlgondolva mindezek ellenére, kiszolgálja gazdái életvitelét, otthonosan szép, és mégis érezni finom rezdüléseit.
Köszönöm, hogy egy kis időre én is belekóstolhattam hangulatába, és alkotásaimmal egy kicsit részese lehetek. Kívánom, hogy sok örömük teljen benne!

Fotók: Székely Zsuzsa

Ha nem akarsz lemaradni további ötletekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Kövess minket a közösségi média oldalainkon!

Nézz körül kollekció kínálatunkban!