• kis asztal tárolóval

Kis teret szeretnél jól berendezni? Válassz többfunkciós bútorokat!

A legnagyobb kihívás egy kis teret kényelmesre, egyedire berendezni. Szeretnéd, hogy élhető, otthonos, meghitt legyen, ne tűnjön túl zsúfoltnak, ugyanakkor életvitelszerűen tudd használni, és még a tárolás is meg legyen oldva benne?
Ez még a lakberendezőknek is kihívás.
Egy ilyen helyen bármihez nyúlsz, gyorsan felborulhat a rend, ha nincs meg mindennek a megfelelő helye. Ha pedig egy funkció nem kényelmesen van kialakítva, akkor nem fogod használni.
Ajánlott egy előretervezés egy ilyen térben. Méretekkel a kezedben érdemes elindulni, céltudatosan azt keresni, ami beillik a képbe és méretben megfelelő. Hasznos lehet egy alaprajzba berajzolni, hogy hova milyen típusú bútort tudsz elképzelni, és az mekkora lehet, hogy kényelmesen tudj közlekedni, pihenni, főzni, tisztálkodni. Érdemes az ergonómia szabályait lehetőség szerint figyelembe venni, mert ennek megszegése frusztrációt okozhat, ami sokszor nem is tudatos.
Jól szolgálnak ilyen terekben a többfunkciós bútorok.
Például:
1. kanapé vagy ágy, aminek van tároló része
2. dohányzóasztal tárolóval: fiókokkal, polcokkal
3. puff tárolóval
4. konyhaszekrény, amiből csak előhúzod az asztalt és a széket, mintha fiókot húznál ki; amikor nem használod, akkor kényemesen közlekedsz, főzöl
5. konyhaasztal tároló fiókokkal
6. tárolóláda, tetején ülőfelülettel
7. Jómagam egy olyan bútort terveztem, ami tárolóként, lerakóként, és tálcaként is funkcionál. Hab a tortán, hogy egyediséget visz a térbe a kézzel festett, egyedi mintájú tetejével.
Az alja kézzel fonott, magyar mesterember-alkotta kosár, ami párnát, plédet, kézimunkát rejthet, teteje pedig egy fából készült, általam festett tálca, ami mintegy fedélként zárja le a kosár száját, és úgy lett kialakítva, hogy nem csúszik le róla, még mozgatáskor sem. Ha úgy tetszik, leveheted és külön is használhatod.
Kis térben akár asztalka szerepét is betöltheti, amit ide-oda tologathatsz igény szerint. Nagyobb térben egy pihenősarok, egy nappali lerakó-tároló része lehet.
A tálca víz- és szennyeződéstaszító réteggel lett ellátva, így bírja az igénybevételt.
Jól illik az órához, terítékekhez, így könnyen megteremthető velük a harmónia egy egyterű étkező-nappali térben is.
Ajánlom a természetes színeket, anyagokat kedvelőknek, eklektikus, vagy modern terekbe.
A színe választható. Rendelhető.
Mérete 60, illetve 40 cm kör, magassága 45 cm.