farmház kívülről

Egy modern farmház népi motívumos bútorokkal fűszerezve.

Az épület és a környezet.

Egy stílusos térben figyelnek a múltra és jelenre egyaránt. Nem igazodik az éppen felkapott irányzatokhoz, de benne van a frissesség és a karakteresség is. Ha belépsz egy ilyen térbe, azt érzed időtlen, ahol a trend nem szentírás, hanem frissességet visz a térbe. Az alap megadja a környezethez illő hangulatot, a múlt a karakterességet. A harmónia egybeforrasztja a sokféleséget, így válik stílusossá, ami nem időszakos, hanem örök.
Egy ilyen teret álmodott meg egy farmház berendezője, amikor megkeresett. A ház modern vonalakkal, nagy, egybefüggő terekkel, modern technológiával, természetes anyagokból épült, mintegy belesimult az őt körülvevő gazdaságba. Kitekintve az ablakon jól ellátott szürkemarhákat, szárnyasokat, nyuszikat, frissen termesztett zöldségest pillanthattam meg. A ház vendégvárásra és rendezvények helyszínére lett kialakítva, ahol fel is dolgozzák a helyben termesztett és nevelt alapanyag forrásokat.

Belépve egy készülőfélben levő, vendégfogadó tér látványa tárult elém, ahol társas étkezésre és beszélgetésre kialakított részek váltották egymást, étkezőbútorokkal és pihenésre kialakított sarkokkal.

Egy eklektikus térbe érkeztem, ahol az indusztriális hatás, a vidéki romantika és a népies motívumok váltották egymást.

Fűszerezés népi bútorokkal

A tulajdonos kérése a konkrét tárgyakon kívül a részemre az volt, hogy tervezzek és fessek olyan bútorokat, amik funkcionálisan és színekben illeszkednek az üresen hagyott helyekre és népi motívumokkal díszítettek.

Így kerültek elhelyezésre általam festett hokedlik és kontyos székek, amiket könnyen lehet mozgatni az éppen megfelelő helyre.

Motívumok festése előre meghatározott formavilágra

A pihenőtérbe egy már meglévő dohányzóasztalra terveztem és festettem torockói ihletésű motívumokat. Itt a kihívás a formához igazodás volt a motívumokkal, tetszett a feladat.

Saját tervezésű és festésű bútor design elemként

A pihenőtér közelében került elhelyezésre egy domináns tapétával borított falrész elé egy konzol asztalka, ami design elemként egészítette ki a látványt. Ennek a formai megtervezése, a színek kiválasztása és díszítése is az én feladatom volt.

Néhány kiegészítő is került a falakra.

Így vált a tér egésszé, üdévé és karakteressé népi, valamint népi motívumos bútorokkal.

Nagyon jól esett szabadon tervezni és alkotni a megrendelő igényeire!